עבירות ריגול וריגול חמור – סעיף 112 לחוק העונשין

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

לדעת יותר על עבירות ריגול וריגול חמור


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

ריגול הוא איסוף מידע וידיעות בסתר שיש להם ערך צבאי-בטחוני, מדיני או כלכלי לשם מסירה למדינה זרה. ריגול חמור הוא מסירת ידיעה סודית על ידי מי שאינו מוסמך לכך כשכוונתו היא לפגוע בביטחון המדינה.

לריגול יש חשיבות רבה כי הוא יכול להשפיע מאוד על מהלכים צבאיים, ביטחוניים, מדיניים וכלכליים ולכן קיימים נהלים מיוחדים על מנת למנוע ריגול.

מהן עבירות ריגול?

לפי סעיף 112 לחוק העונשין של מדינת ישראל, עבירת ריגול מתבצעת על ידי מי שאסף, רשם, או מסר ידיעה לאויב והתכוון על ידי פעולה זו לפגוע בביטחון המדינה.

לפי סעיף 113 לחוק העונשין, ריגול חמור נעשה על ידי מי שמסר ידיעה סודית לאויב כשמטרתו לפגוע בביטחון המדינה.

עבירת הריגול היא אם כן, איסוף מידע והעברתו לגורם עוין ואין זה משנה אם העברת המידע נעשתה בכוונה או עקב רשלנות.

>>> הפורום לענייני פלילים <<<

ישנן עבירות ביטחון נוספות הנכנסות תחת הקטגוריה של ריגול וביניהן יצירת קשר כלשהו עם סוכן העובד באופן לא רשמי מטעם מדינת אויב או לחלופין ניסיון ליצור קשר עם סוכנים זרים מבלי שיש לכך הצדקה או הסבר הגיוני.

העונש על עבירות ריגול וריגול חמור

העונש על ריגול או ריגול חמור ומסירת ידיעה ומידע לאויב הם עונשי מאסר כאשר חומרת העונש נקבעת בהתאם לנסיבות המקרה. לפי סעיף 112 לחוק העונשין:

  • העונש על ריגול ומסירת ידיעה לאויב תוך כוונה לפגוע בביטחון המדינה הוא מאסר של עד חמש עשרה שנים בכלא בפועל.
     
  • עונש של עד עשר שנים יינתן למי שביצע עבירת ריגול ומואשם באיסוף ורישום של מידע סודי שיש ביכולתו לפגוע בביטחון המדינה.
     
  • לפי סעיף 113 לחוק העונשין הנוגע לעבירות ריגול חמור, העונש על מסירת מידע סודי שלא בתום לב מתוך כוונה לפגוע במדינת ישראל ואזרחיה הוא מאסר עולם.

בית המשפט בוחן כל מקרה לגופו של עניין ובודק כיצד האדם אסף מידע וכיצד השיג את הידיעה והאם הדבר נעשה בכוונה או עקב רשלנות, האם זה נעשה בתום לב או בזדון.

עבירות ריגול - פסיקה רלוונטית             

אדם המואשם בביצוע עבירות ריגול, לרוב נאלץ להתמודד עם עונשים חמורים ביותר. כך למשל הגב' ענת קם אשר הורשעה בעבירת ריגול חמור, נעצרה לאחר שהתגלה כי העבירה מסמכים צבאיים סודיים לכתב עיתון הארץ.

במהלך החקירה, התברר כי במהלך השנים בהם שירתה הגב' קם בצבא, היא אספה כאלפיים מסמכים בסיווג סודי ואף סודי ביותר וצרבה אותם על תקליטור, זאת כמובן מבלי שקיבלה אישור לבצע את הפעולות הללו.

על עבירת ריגול זו, קיבלה הגב' קם עונש מאסר בפועל של ארבע וחצי שנים. במקרה אחר הורשע נאשם ששירת במוסד בעבירה של ריגול חמור.

לקריאה נוספת: עונש מאסר על תנאי

הוא הואשם ביצירת קשר עם קצין בכיר בצבא הסורי על מנת לקבל מידע בטחוני והמשיך לשמור על קשר עם אותו קצין גם לאחר פרישתו מהמוסד. כשהופסק הקשר ביניהם, המשיך סוכן המוסד להעביר לממונים עליו מידע שקרי...

לפניה וקבלת יעוץ משפטי מיידי בענייני פלילים ליחצו כאן!


תאריך: 01/02/2015 14:19



TEST