גניבת רכב – סעיף 413 ב' לחוק העונשין

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

לדעת יותר על גניבת רכב


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מכוניות ככלי תחבורה מודרני ומתקדם הובילו לשינויים ולהתפתחויות רבות. אלו גם חלק מהנסיבות שהפכו את המכונית מאז יוצרה לראשונה בהיקפים מסחריים משמעותיים בשנות ה-20 לחפץ אטרקטיבי לשימושים אסורים לפי החוק בין היתר כדוגמת גניבת רכב.

מהם יסודות העבירה?

העבירות הקשורות לשימושים ברכב מופיעות בסימן ה'1 לחוק העונשין תשל"ז-1977. עבירת גניבת רכב קבועה בסעיף 413 ב' לחוק ושם נקבע כי הגונב רכב דינו מאסר לתקופה של שבע שנים.

קיראו בהרחבה על: מאסר על תנאי

סעיף 413ב (ב) קובע שמי שלוקח רכב מהבעלים שלו מבלי לקבל את רשותם ומעביר את הרכב לאדם או מיקום אחר בנסיבות שמראות שיש לו כוונה לא להחזיר את הרכב לבעלים או שמישהו אחר מטעמו עשה זאת, דינו כדין מי שמבצע גניבת רכב.

ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי מעו"ד פלילי

המונח רכב, מוגדר בסעיף 413 א' לחוק העונשין ומתייחס גם לאמצעי תחבורה רבים ואחרים בערך בזו הלשון: רכב הנע באמצעות כוח מכני מכל סוג שהוא או נגרר על ידי רכב, מתקן או מכונה המונעים או נגררים על ידי כוח מכני וכן אופנוע עם התקן גרירה, רכב צדי או בלעדיהם ואופניים, תלת אופן או תלת אופנוע אם מותקן עליהם מנוע עזר.בעל רכב לפי החוק הוא הפרט המחזיק בו כדין.

בדומה לעבירות אחרות גם לצורך הרשעה בעבירה של גניבת רכב על התביעה להוכיח את קיומם של היסוד העובדתי והנפשי וכשרות פלילית ברמה של מעל לכל ספק סביר. היסוד העובדתי בעבירה של גניבת רכב הוא הגונב, כאשר יסוד זה צריך להיבחן לפי הגדרות עבירת הגניבה הקבועות בחוק.

לקריאה נוספת: עבירות תעבורה

גניבה לפי סעיף 383(א)(1) לחוק היא נשיאה ונטילה של דבר שניתן לגנוב אותו, במרמה, בלי דרישה של הזכות בתום לב, ללא הסכמת הבעלים שלו, כאשר אין בכוונתו של הפרט, בזמן שהוא לוקח את אותו אובייקט מהבעלים שלו, להחזיר אותו אליהם.

>>> הפורום לענייני פלילים <<<

לחילופין לפי סעיף 383(א)(2) גניבה יכולה להיות גם כאשר מישהו שמחזיק כדין דבר מסוים שניתן לגנוב אותו שולח יד במרמה לעשיית שימוש על ידו או באמצעות גורם אחר באותו פריט.

היסוד הנפשי הנדרש לצורך העבירה של גניבת רכב הוא כוונה. כאן גם המקום לשים לב שעבירה של גניבת רכב היא עבירה התנהגותית דהיינו שהיא אינה דורשת תוצאה מסוימת של גניבה בשביל ההרשעה. 

בשנים האחרונות לאור שכיחות התופעה של גניבות רכבים בתי המשפט החמירו בענישה בעבירה זו לשם הרתעתם של עבריינים פוטנציאליים.

פסיקה הדנה בעבירות גניבת רכב

ע"פ 71716/06 מדינת ישראל נ' חדורה- שלושה ערעורים על גזר דין של בית משפט שלום בראשון לציון בו הורשעו המערערים שהיו חברים בכנופיה לגניבת רכבים שהייתה פועלת כמעט מדי לילה.

המדינה הגישה ערעור על קולת העונש של כל אחד מהם שנע בין עשרה חודשים לשש שנים מאסר בפועל והמשיבים על חומרתו. לדעת המדינה מדובר בעבירה שמחייבת ענישה כבדה שכן היא הפכה לשכיחה מדי במדינה.

בית המשפט המחוזי בתל אביב בראשות כבוד השופט אב בית הדין זאב המר מקבל את עמדת המדינה ומחמיר בענישתם של המערערים וקובע שענישה מקלה מהווה פרס לעבריינים ועידוד להמשך ביצוע עבירות.

הואשמת בגניבת רכב? לחץ כאן לייעוץ משפטי מיידי בענייני פלילים!


תאריך: 29/09/2014 10:57



TEST