כך מתמודדים במקרה של נהיגה במהירות מופרזת

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

נהגת במהירות מופרזת? אנחנו יכולים לעזור!


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מי מאיתנו לא לחץ על הגז ועבר את המהירות המותרת במהלך שבוע האחרון? מעטים. מעטים מאד.

עבירת נהיגה במהירות מופרזת שכיחה מאד בישראל ומשמעותה פשוטה מאד: נהיגה מעבר למהירות המותרת על פי החוק.

המדובר באחת מעבירות התעבורה הנפוצות ביותר, אשר כמעט כל נהג חוטא בה. לפיכך, וכן בשל המסוכנות הרבה שנשקפת ממנה במקרים חמורים שבהם הנהיגה המופרת עלולה להביא לפגיעה בגוף וברכוש, משטרת התנועה משקיעה מאמצים רבים לצורך אכיפתה ומניעתה.

יש אומרים ולא בכדי כי הקלות היחסית שבאכיפת עבירת המהירות, היא שמובילה לריבוי האישומים כנגד נהגי ארצנו.

אל תיסע/י מהר מדי! מהי מהירות הנהיגה המותרת?

מהירות הנהיגה המותרת הנה כאמור בתקנה 54(א) לתקנות התעבורה, אלא אם כן ישנו שילוט שמורה אחרת:

  • בשטח עירוני - 50 קמ"ש.
  • בדרך לא עירונית בלי שטח הפרדה בנוי - 80 קמ"ש.
  • בדרך לא עירונית עם שטח הפרדה בנוי - 90 קמ"ש.
  • בכביש מהיר - 110 קמ"ש. מדובר בכבישים כגון כביש 1 מתל אביב לירושלים, כביש 471, קטעים מסויימים בכביש 6 וכביש 4 ועוד.

נתונים אלו מתייחסים לכלי רכב פרטיים. לגבי אופנועים, רכבים מסחריים, אוטובוסים וכיו"ב קיימים הסדרים אחרים לגבי המהירות המקסימלית המותרת בנהיגה בהם.

מדרגות הענישה בגין נהיגה במהירות מופרזת

מאחר והמדובר בעבירה שיכולה להתבצע בנסיבות שונות, כך גם מדרגות הענישה בגינה נקבעות בהתאם לחומרת נסיבות ביצועה, מן הקל אל הכבד וזאת כמפורט להלן:

  • ברירת משפט או קנס של 250 ₪ ללא צבירת נקודות לחובת הנהג – בגין נהיגה במהירות של עד 20 קמ"ש מעבר למותר בדרך עירונית או עד 25 קמ"ש מעבר למותר בדרך בין עירונית.
  • ברירת משפט או קנס של 750 ₪ + צבירת 8 נקודות לחובת הנהג – בגין נהיגה במהירות של  21 עד 30 קמ"ש מעבר למותר בשטח עירוני, או 26 עד 40 קמ"ש מעבר למותר בשטח בין עירוני.
  • זימון חובה לבית המשפט + צבירת 10 נקודות לחובת הנהג – בגין נהיגה במהירות של  מעל 30 קמ"ש מעבר למותר בשטח עירוני, או מעל 40 קמ"ש מעבר למותר בשטח בין עירוני.

בנוסף, רישיונו של הנהג עלול להינטל ממנו על ידי השוטר שעצר אותו, על מנת למנוע ממנו להמשיך לנהוג עקב מסוכנותו, והוא יזומן לשימוע לפני קבלת פסילה מנהלית בפני קצין משטרה תוך 3 ימים.

הקצין עלול לפסול את רישיונו של הנהג ל-30 יום במידה והעבירה לא גרמה לתאונת דרכים עם נפגעים או נזק לרכוש. במידה ונגרמה תאונה כזו, הקצין עלול לפסול לנהג את הרשיון ל-60 יום, ובמידה ונהרג אדם במסגרת תאונת הדרכים, הקצין חייב לשלול לו את הרשיון וזאת ל-90 יום.

במסגרת ניהול המשפט, בית המשפט רשאי לשלול את רשיונו של הנהג עד לתום ההליכים. במידה ובית המשפט ירשיע את הנהג בביצוע עבירת הנהיגה במהירות מופרזת, הוא רשאי להטיל עליו במסגרת גזר הדין עונשים שונים בהתאם לנסיבות ביצוע העבירה, שיכולים לכלול קנס כספי גבוה, וכן שלילת רישיון הנהיגה לתקופות קצובות שונות ואף לצמיתות.

כיצד ניתן לערער על אישום בנהיגה במהירות מופרזת?

ב-99% מהמקרים שבהם ערעורים מתקבלים וקנסות / כתבי אישום מתבטלים, הנאשם מיוצג על ידי עורך דין מומחה לתעבורה.

משטרת ישראל נעזרת במספר מכשירים אלקטרונים לצורך מדידת מהירות הנהיגה על מנת לקבוע כי בוצעה עבירה של נהיגה במהירות מופרזת. נדגיש כי ניתן להגיש ערעור ולעיתים לבטל כתבי אישום וקנסות תעבורה שהוטלו בשל נהיגה במהירות מופרזת לכאורה.

מדובר במכשירים כגון:

  • ממל"ז - מד מהירות לייזר, שמכונה גם אקדח לייזר
  • ממא"ל - מד-מהירות אלקטרוני
  • מצלמות נייחות אשר מותקנות על עמודים ומצלמות את כל מי שעובר את מהירות הסף שנקבעה במכשיר.

במסגרת הליך ע"פ 5345/90 בראונשטיין נ' מדינת ישראל קבע בית המשפט העליון כי כאשר המשטרה מסתמכת על  מדידת מהירות באמצעות מכשיר אלקטרוני, היא איננה יכולה להסתפק בהוכחת העובדה הסתמית שהצג של המכשיר הראה מהירות מסויימת, אלא עליה גם להוכיח כי היא השתמשה במכשיר בהתאם לכללים מסויימים שמבטיחים את תקינותו ואמינותו.

כך לדוגמא, בית המשפט העליון קבע כי מכשיר הממל"ז הנו מכשיר מדידה אמין ומדויק, אך זאת בתנאי שהפעלתו נעשתה בכפוף לתנאים המצטברים הבאים:

  • הפעלת הממל"ז נעשתה על ידי מפעיל מיומן.
  • הפעלת הממל"ז נעשתה בהתאם להנחיות היצרן, אשר מחייבות לבדוק את המכשיר בכל פעם מחדש בטרם הפעלתו, על מנת לוודא את אמינותו ודיוקו.  בדיקות אלו כוללות  (א) בדיקה עצמית של כל מכלולי המכשיר; (ב) בדיקת תקינותן של הקריאות המתקבלות על לוח התצוגה; (ג) בדיקת קיומו של תיאום אופקי ואנכי בין נקודת ההצבעה האדומה לקרן הלייזר; (ד) בדיקת כיול המכשיר שמטרתה לוודא כי טווח המכשיר ותזמונו מדויקים, ושהוא מסוגל למדוד מהירות של כלי רכב נעים ו-(ה) שמירה על קו ראייה נקי ועל כוונון הקרן לאזור לוחית הזיהוי לאורך כל המדידה.
  • יש להפחית 5 קמ"ש מכל תוצאת מהירות שמתקבלת ע"י הממל"ז עקב סטיית הדיוק שלו.
  • מדידת ממל"ז המופעל באופן ידני תהיה תקפה אך ורק לגבי רכבים שנמצאים עד מרחק של 300 מ'. לגבי רכבים שנמצאים במרחק מעל 300 מטר, יש להשתמש בממל"ז שמותקן מעל חצובה, על מנת להבטיח את יציבות המדידה, וכן יש להשתמש גם בעדשה מגדילה ומקרבת.

כך נקבע ע"י ביהמ"ש העליון במסגרת הליך ע"פ 4682/01 לוי ועטיה נ' מדינת ישראל וכן בהליך רע"פ 7093/10, 2997/11 מדינת ישראל נ' אורנה דרייזין.

לפיכך, במידה וקיבלת דו"ח תעבורה או זימון למשפט בגין נהיגה במהירות מופרזת, ניתן לערער על הקביעה המשטרתית לפי נהגת במהירות מופרזת באמצעות ערעור על מהימנות המכשיר האלקטרוני שבו השתמשה המשטרה ואופן הפעלתו.

במידה והמשטרה מסתמכת על מצלמת מהירות, יש לוודא שקיבלת גם את כל התמונות שצולמו, שכל הפרטים בדו"ח או בזימון זהים לפרטים בתמונה המצורפת וכי אתה אכן אותו הנהג שברכב המופיע בתמונה.

ישנן כמובן אפשרויות רבות נוספות לתקוף אישומים בנהיגה במהירות מופרזת, ולכן לפני שמרימים ידיים ומקבלים את האישום כגזרת גורל, רצוי לפנות להתייעצות עם עורך דין מומחה לתעבורה ורק לאחריה לקבל החלטות כיצד להתמודד.

לשיחה אישית עם עורך דין חייג/י: 072-336-0520


תאריך: 22/10/2017 17:28



TEST