עבירת סחר בסמים לפי סעיף 13 לפקודת הסמים - מה הצעד הבא?

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

להתמודד עם אישום של סחר בסמים...


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

סמים הם חומרים בעלי השפעה המיועדים לשימושים שונים, שישנו פוטנציאל להשתמש בהם לרעה. עבירות הקשורות לתחום זה אינן מוסדרות בחוק העונשין תשל"ז-1977 אלא בחיקוק נפרד המכונה פקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג-1973.

סעיף 13 לפקודה מתייחס לאיסור על ייבוא, ייצוא, סחר, הספקה או ביצוע כל פעולה אחרת בין אם כנגד תמורה או שלא, אלא כאשר הדבר מותר לפי רישיון מטעם מנהל, הפקודה או התקנות מכוחה. 

לחצו כאן לקבלת יעוץ משפטי אישי ומהיר מעורך דין פלילי

פקודת הסמים המסוכנים אינה כוללת הגדרה משל עצמה לסחר ולכן לצורך הרשעה בביצוע עסקאות סמים על המאשימה להוכיח לפי הפסיקה כי בוצעה מכירה והעברה בפועל של חומר תמורת קבלת כסף על ידי ספק החומר.

הלכה היא שדרושה הוכחה כלשהי שהחומר הועבר גם אם אינו נתפס, אחרת לא יהיה ניתן להרשיע בעבירה זו, אלא לייחס לפרט עבירת ניסיון למסחר.

איזה עונש צפוי למי שסחר בסמים?

 

העונש לפי סעיף 1 לפקודה על סחר בסמים הנו עשרים שנות מאסר. הרציונאל לענישה זו הנו הרתעה מעיסוק בפעולות מעין אלו שמאפשרות לאדם לגרוף רווחים ומנגד מסכנות את שלום הציבור בהשפעה על בריאותו והגדלת שיעורי עבירות אחרות בעקיפין.

לכן בכל מקרה של מעצר או הגשת כתב אישום בגין סחר בסמים, קיים צורך אמיתי לפנות לעורך דין פלילי המתמחה בתחום שישמור על האינטרסים שלך.

הפקודה מתייחסת גם בסעיף 7(א) להחזקה לשימוש עצמי שהיא להבדיל מסחר כמות מקסימאלית מסוימת של חומר שמוגדר כסם מסוכן שנחשבת לכזו שהפרט עושה בה שימוש לצרכי השימוש האישיים שלו בלבד ולא לכדי סחר עם אחרים.

קיראו: עקרונות בדיני עונשין לפי שיטת המשפט בישראל

סעיף 7(ג) קובע שהעונש על החזקת סם לשימוש עצמי הוא שלוש שנות מאסר. כאן גם המקום לציין שאם קיימת ברשות הפרט כמות גדולה מזו הקבועה בפקודה היא נחשבת למוחזקת לצורך מטרות שהנן מעבר לכמות לשימוש עצמי. הכמויות הנחשבות להחזקה למטרת שימוש עצמי עבור סוגים מסוימים של סמים מפורטות בתוספת השנייה של הפקודה. 

החומרים האסורים לשימוש שלא לפי הפקודה והתקנות וכל תערובת, תרכובת, תמיסה ומלח שלהם הנחשבים אף הם לעניין זה סמים מוגדרים בתוספת הראשונה של הפקודה. אלו כוללים את החומרים המוכרים כדוגמת קנאביס, הירואין, קוקאין, חשיש, אקסטזי, אל.אס.די. ועוד.

מלבד זאת היא כוללת גם חומרים אחרים שניתן למצוא בתכשירים רפואיים, אומנם על מנת למנוע ניצול עובדה זו לרעה על ידי מי שאינו נזקק להם מסיבות רפואיות, קבעה החקיקה פרוצדורה נוקשה לפיקוח על אותם רכיבים. חובה לציין שרשימת החומרים האסורים לשימוש לפי הפקודה מתעדכנת מעת לעת בהתאם לחומרים שמנסים להכניס לשוק.

דוגמה מתוך פסק דין שעסק בעבירה של סחר בסמים

במקרה של ת"פ 003023/03 מדינת ישראל נ' סמי - הנאשם הורשע בעבירות של סחר בסמים שכן מכר לסוכן משטרתי בולים שנחשדו כמכילים סם מסוג LSD תמורת 1,000 שקלים. הוא הודה בעבירות ולכן ביקש בית משפט השלום מקצין המבחן לערוך תסקיר.

התסקיר העלה כי לנאשם רקע פלילי של שימוש בסמים שהפך לחלק משגרת היום שלו, הוא גדל במשפחה של 11 נפשות לאב נכה ואם המטפלת בקשישים והוא אומנם עבד אך נקלע למצב כלכלי קשה.

לקריאה נוספת: הזכות לייצוג משפטי

התביעה ביקשה לגזור על הנאשם עונש מאסר בפועל. כבוד השופט כאמל סעב גזר על הנאשם מאסר בפועל למרות הנסיבות האישיות בשל חומרת העבירה במקרה זה וההרתעה מביצוע פעולות סחר.

לחצו כאן לקבלת מענה מעורך דין בפורום הפלילי של Felony


תאריך: 23/10/2017 10:29



TEST