מכתב איום לרצוח - עבירה לפי סעיף 307 לחוק העונשין

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

סעיף 307 לחוק העונשין - איום בכתב לרצוח


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

לפי סעיף 307 לחוק העונשין, אדם שאיים בכתב לרצוח אדם אחר בין אם עשה זאת במישרין או בעקיפין והוא מודע לאיום לרצוח בכתב ויודע מה תוכן המכתב, מבצע עבירה שהעונש עליה הוא מאסר בפועל של שבע שנים. המדובר כאמור על החמרה בעונש לעומת עבירת איומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין.

המאיים יכול להיות מכר, בן משפחה, שותף עסקי או אדם זר. בעת ניסיון לקבוע האם אכן בוצעה עבירת איום בכתב לרצוח, חשוב שהדבר ייעשה על ידי אדם ניטראלי.

בכל מקרה שבו עלה כנגדך חשד לביצוע עבירה לפי סעיף זה לחוק, מומלץ להקדים ולפנות אל עורך דין פלילי, על מנת לקבל יעוץ משפטי אישי וייצוג מלא במקרה של הגשת כתב אישום.

ניתוח יסודות העבירה לפי סעיף 307 לחוק

לפי החוק, איום בכתב לרצוח היא אחת מעבירות האלימות היותר חמורות, כשהמטרה של החוק היא להגן על בטחון חיי כל אדם ועל שלמות גופו.

קיימים שני יסודות עיקריים לעבירה:

יסוד ההתנהגותי – המאיים צריך למסור בכל דרך שהיא את מכתב האיום למאוים ויש לוודא שהמאוים אכן קיבל אותו בפועל לידיו וראה את מה שכתוב בו. חשוב שהמאוים ידע בדיוק מי שלח את המכתב כדי שהשליח לא יהיה זה שיואשם אלא כותב המכתב שהוא המאיים.

>>> הפורום לענייני פלילים <<<

אופי האיום - יש לקבוע אם בכלל היה איום. יש לעשות זאת באופן אובייקטיבי וזאת באמצעות אדם נורמטיבי וניטרלי שיקבע אם מה שנאמר בכתב נשא אופי של איום וכי האיום הוא לא רק הרגשתו האישית של קורבן העבירה. אין כלל משמעות להרגשתו האישית של המאוים, המבחן האובייקטיבי הוא שיקבע אם אכן בוצעה עבירת איום בכתב לרצוח.

עבירת איום בכתב לרצוח

החוק קובע כי כל מי שגורם בצורה ישירה או עקיפה לכך שאדם פלוני יקבל כתב איום ברצח מבצע עבירה פלילית לפי סעיף זה.

מסירת האיום בכתב לרצוח מהווה עבירה בפני עצמה ואין היא מחייבת את מימוש האיום בפועל.

לקריאה נוספת: עקרונות בדיני עונשין לפי שיטת המשפט בישראל

גם אם לטענת הנאשם, מעולם לא התכוון לבצע את המעשה אלא רק לאיים ניתן בהחלט להאשימו לפי סעיף זה בחוק.

נקבע כי עצם קבלת המכתב על ידי המאוים מהווה את ההנחה כי האיום הוא אכן ממשי ולא איום סרק.

דוגמאות לכתבי אישום שהוגשו בישראל

בשנת 2001 נשלחו ללשכת ראש הממשלה אהוד ברק מכתבים על ידי אדם שאיים לרצוח אותו. השולח נתפס והואשם במסגרת כתב אישום לפי סעיף 307 לחוק.

הוא נשפט וגזר דינו היה עשרה חודשי מאסר על תנאי ובנוסף הוא חויב לחתום על התחייבות כספית בסך של 50 אלף ₪ שלא יבצע עבירה זו שנית.

במקרה אחר אדם איים בכתב לרצוח את השרה לימור לבנת, הוא שלח לה הודעות בדואר האלקטרוני ובהם איומים להרוג אותה. אחר שבוצע חיפוש בדירה של אותו אדם, התברר כי השרה לימור לבנת לא הייתה הגורם היחיד אליו כוונו האיומים אלא גם חברי כנסת נוספים ונמצאו לא מעט מכתבי נאצה במחשבו של העבריין. בכתב האישום שהוגש כנגדו יוחסה לו עבירה של איום בכתב לרצוח.

במקרה נוסף הורשע אדם אשר העביר מכתב ואיים לרצוח וטרינר ובעל חווה שעבודתם הייתה גידול בעלי חיים למטרת מחקר. הנאשם הורשע ונידון לשישה חודשים של עבודות שירות וחויב בתשלום פיצוי לאנשים עליהם איים.

ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי בענייני פלילים מעורך דין מנוסה


תאריך: 04/09/2014 16:04



TEST