עדות שקר – סעיף 237 לחוק העונשין

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

לדעת יותר על עדות שקר


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

בית משפט המכריע במקרים הפרוסים בפניו עושה זאת בעזרת כלים ואמצעים שונים שאחד המרכזיים בהם הוא העדות. עדות היא מסירת תיאור התרחשות, או חוות דעת בעניין מסוים הקשור לסוגיה שבית המשפט בוחן. המטרה המרכזית של העדות היא לסייע לבית המשפט להגיע לחקר האמת במקרה הנדון.

 עולם המשפט מכיר בקיומם של סוגים שונים של עדויות והכללים למסירתן מופיעים בפקודת הראיות (נוסח חדש) תשל"א-1971. יחד עם זאת, הרעיון המרכזי שכל עדות שניתנת חייבת להיות אמיתית שהרי אחרת היא חוטאת לנושא שלשמו נועדה והתוצאה שעלולה להיות היא שבית המשפט יכריע באופן מוטעה.

יסודות העבירה

העבירה של מסירת עדות שקר קבועה בסעיף 237(א) לחוק העונשין תשל"ז- 1977 כחלק מסימן ט' העוסק בעבירות העוסקות בשיבוש הליכי משפט ובו נקבע שמי שנותן במסגרת הליך משפטי, ביודעין, עדות כוזבת לעניין מהותי בסוגיה הנדונה באותו הליך דינו מאסר לתקופה של שבע שנים, כאשר אם המעשה האמור נעשה בעד טובת הנאה תקופת המאסר תהא תשע שנים.

קיראו: מה אומר החוק על שיבוש הליכי חקירה?

סעיף 236 קובע שעדות לעניין זה היא אמרה בכתב או בעל פה שנמסרו למטרת ראייה כולל תרגומים שנעשו על ידי מתרגם במסגרת ההליך המשפטי וחוות דעת, מלבד אמרות שנמסרו על ידי נאשם בהליך פלילי שלא תחת שבועה.

ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי בענייני פלילים!

סעיף 237 (ב) קובע שלעניין עדות שקר אין זה משנה אם העדות נחשבת לקבילה בהליך המשפטי או שהעד כשר, אם העדות הייתה תחת שבועה או לא, הטקס או הצורה שבה השתמשו על מנת לחייב את העד לומר את האמת ואם בית הדין, הרשות השיפוטית, ועדת החקירה או בית המשפט ישבו או פעלו במקום הראוי ובלבד שכל אחד מחברי ההרכב פעל בהתאם לתפקידו במסגרת ההליך.

האיסור על מתן עדות שקר תקף להליכים פליליים ואזרחיים כאחד. לצורך הוכחת העבירה נדרשת המאשימה להוכיח בדומה לכל עבירה אחרת שהפרט היה בעל כשרות פלילית והתקיימו היסוד העובדתי והנפשי של עבירת עדות השקר

באופן זה על המאשימה להראות מעבר לכל ספק סביר שהפרט העיד בהליך שיפוטי עדות לא נכונה בסוגיה מהותית הקשורה לשאלה במסגרת אותו הליך כחלק מהיסוד העובדתי של העבירה וכי מתן עדות זו נעשה בשעה שהוא מודע לכך שהדברים שהוא מוסר בפני בית המשפט הנם דברי כזב ושקר.

>>> הפורום לענייני פלילים <<<

פסיקה העוסקת במתן עדות שקר

ת"פ 433/01 מדינת ישראל נ' יוסף- כתב האישום מתאר שהנאשם רכב מאדם אחר באמצע שנות השמונים תעודות הסמכה מזויפות במקצועות שונים, נרשם במרמה במרשם הפסיכולוגים ואף  עדויות בבית הדין השרעי על סמך התעודות המזויפות לצורך קבלת תמורה כספית בעדן.

לקריאה נוספת: סעיף 418 לחוק העונשין - עבירת זיוף

המאשימה טוענת שהנאשם השתמש במסמכים כאשר הוא יודע שהם מזויפים. הסנגור טוען שלא הוכח שמדובר בתצהיר שהוגש לבית הדין ולא בחוות דעת.

כבוד שופטת בית המשפט המחוזי בחיפה הגברת רות חפרי-וינוגרדוב טוענת בהתאם לכך שהיסוד הנפשי לעבירה התקיים במלואו והיא מרשיעה אותו בין היתר בעבירה של עדות שקר.

הואשמת במתן עדות שקר? לחץ כאן לפניה
אישית והתייעצות עם עורך דין פלילי מעולה!


תאריך: 08/02/2015 15:18



TEST