החזקה במעצר - על תנאי החזקתו של אדם במעצר באתר felony

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

החזקה במעצר - על תנאי החזקתו של אדם במעצר


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

שמירה על זכויותיהם הבסיסיות של המעורבים במשפט הפלילי היא לב ליבו של המשטר הדמוקרטי שזכויות הפרט חשובות לו. חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- מעצרים) תשנ"ו-1996 שנחקק ברוח חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו קובע בפרק ב של החוק את התנאים להחזקתו של אדם בתנאי מעצר.

מלבד זאת הותקנו מכוח החוק גם תקנות סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים) (תנאי החזקה במעצר) תשנ"ז-1997 המפרטים כולם את התנאים אותם מחויבת המדינה לספק לאנשים שהיא מחליטה לשלול את חירותם גם אם לתקופה מוגבלת.

החטיבות העיקריות העוסקות בתנאיי ההחזקה של העצור המבוססות על החוק והתקנות הן החובות הכלליות לשמור על שלומו של העצור, הוראות ספציפיות המפרטות את אופן ההחזקה והתקנות מכוח החוק. כל זאת במטרה לשמור על שלומו של העצור גם בתנאים של צפיפות.

החוק בישראל מסדיר את תנאי החזקתו של אדם במעצר

החוק קובע בסעיף 7 שהעצור יוחזק במקום שיהיה באחריות שירות בתי הסוהר או המשטרה. סעיף 8 מורה על הפרדתם של עצורים מאסירים ושל עצורים שטרם הוגש נגדם כתב אישום מאלו העצורים עד תום ההליכים.

סעיף 9 (א) מקים חובה להחזקת העצור תוך שמירה על בריאותו וכבודו.

לקריאה נוספת: הזכות לייצוג משפטי

כך קבועות זכויותיו של העצור לקבלת  טיפול רפואי באופן שמתאים לפי דרישת הרופא כדי לשמור על בריאותו, תברואה הולמת, מזון התואם את צורכי בריאותו, החזקה של חפצים אישיים בהתאם להוראות התקנות, מיטה עם מזרון ושמיכה ועוד. בדומה זכאי העצור גם לאוורור ותאורה בתא והליכה במזג האוויר החופשי.

>>> הפורום לענייני פלילים <<<

עצור שטרם הוגש נגדו כתב אישום יהיה זכאי באישור הממונה גם לקבל מכתבים, מבקרים ולקיים קשר טלפוני.

זכות חשובה נוספת של העצור המהווה חלק מתנאי ההחזקה במעצר היא הזכות להיוועצות עם עורך דין.

במקרים בהם לא מקוימים התנאים הקבועים בחוק ובתקנות להחזקה במעצר רשאי העצור לפנות באמצעות עורך דין פלילי לבית המשפט אליו הוגשה בקשת המעצר, לבית המשפט המחוזי או בעתירה לבית המשפט העליון בשבתו כבית דין גבוה לצדק.

קיראו בהרחבה על:
הארכת מעצר - באילו תנאים ולפי איזה חוק?

עתירה במקרים אלו תוגש לפי הוראות סעיף 62 לפקודת בתי הסוהר (נוסח חדש) תשל"ב-1971. במקרים של פגיעה חמורה בתנאי ההחזקה של העצור יכול בית המשפט להורות על העברה למתקן אחר או שחרור העצור, זאת במגמה להדגיש את חשיבות הנושא.

דוגמא לדיון בבית המשפט בדבר תנאי ההחזקה של עצור

הבאנו כדוגמא את הליך ב"ש 001854/00 שמיר נ' מדינת ישראל - החלטה בעניין העברת הנאשם מהמקום בו הוא מוחזק במעצר בשל התנאים הקשים הסוררים בו.

נגד החשוד הוגש כתב אישום על סחר בסמים ובקשה למעצר עד תום ההליכים. הסנגור של החשוד הגיש בקשה על כך שהמדינה לא מקיימת את התנאים הקבועים בחוק לגבי ההחזקה וגם לאחר שבועיים לא הוגשה תגובת המדינה. 

כבוד השופט סגן נשיא בית משפט השלום ברמלה שמואל ברוך קובע שיש להעביר את הנאשם לתחנת מעצר אחרת שבה מקוימות הוראות החוק, אחרת הוא יורה על שחרורו אף ללא ערבויות ובמידה ותהיה הפרה נוספת של ההוראות גם אז ישוחרר החשוד ללא ערבויות נוספות.

ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי אישי


תאריך: 10/09/2014 14:07



TEST