מסירת ידיעה לאויב – סעיף 111 לחוק העונשין

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

לדעת יותר על עבירת מסירת ידיעה לאויב


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מסירת ידיעה לאויב או העברת חומרים סודיים במטרה לפגוע במדינה עלולה להביא לחשיפת סודות ביטחוניים וכתוצאה מכך לפגוע בביטחון המדינה והציבור החי בה.

מסירת ידיעה לאויב כוללת עבירות כמו ריגול, סיוע לאויב ובגידה. חשיפה של מידע מסווג ומסירתו בזדון לאויב נחשבים בישראל לעבירה פלילית שהעונש עליהן הוא לרוב חמור ביותר.

עבירת ביטחון - מסירת ידיעה לאויב

קיימות מספר עבירות ביטחון כאשר אחת הבולטות והידועות שבהן היא עבירת הריגול. על פי חוק, עבירת ריגול נחשבת כל מסירה של מידע כלשהו לאויב. עבירה זו יכולה להתבצע באון מכוון על מנת לפגוע בביטחון המדינה אך ישנם מקרים בהם אדם מוסר מידע סודי שלא בכוונה.

ההבדל העיקרי בין השניים הוא בחומרת העונש הניתן למבצעי עבירות אלה. עבירות ביטחון הן עבירות שהביצוע שלהן מעלה חשש לביטחון המדינה או ליחסי החוץ של ישראל.

>>> הפורום לענייני פלילים <<<


עבירות שקשורות לפעולות טרור נמנות גם הן עם עבירות ביטחון. לפי סעיפים  111-113 לחוק העונשין של מדינת ישראל מי שמסר ידיעה לאויב או בשבילו כשהוא מודע למעשיו, עונשו יהיה מאסר בפועל למשך עשר שנים.

אם יש בידיעה תועלת לאויב, העונש יהיה חמור אף יותר והוא יכול להגיע לחמש עשרה שנים בפועל. אם אדם מסר ידיעה לאויב ביודעין והיא נעשתה במטרה לפגוע בביטחון המדינה, עונשו יהיה מאסר עולם.

מידע סודי מוגדר על פי חוק כמידע אשר תוכנו ואף האופן בו הוא מוחזק מצביע על כך כי אין לחשוף אותו לכלל הציבור כיוון שחשיפתו יכולה לפגוע בביטחון המדינה.

מסירת ידיעה לאויב ובית המשפט

פסקי הדין הניתנים במקרים של עבירות ביטחון נחשבים לקשים והחמורים ביותר מכל עבירות אחרות. העבירות המסכנות את מדינת ישראל וקיומה הם חמורות ולכן הענישה היא בהתאם.

גורמי האכיפה הם בעלי סמכויות רבות כאשר הם מתמודדים עם מקרה של אדם הנחשד בביצוע עבירת מסירת ידיעה לאויב.

במקרים אלו ניתן לעכב את הפגישה של החשוד עם עורך דינו, דבר האסור במקרים אחרים ובנוסף גם להשהות את הבאתו של החשוד בפני שופט לשם הארכת מעצרו לארבעה ימים במקום יום אחד.

קיראו בהרחבה: מהם זכויות העצור על פי החוק בישראל

כאשר קיימת סכנה לביטחון המדינה בעקבות מסירת ידיעה לאויב, בידי שר הביטחון הסמכות להורות על מעצר מנהלי של חשוד במסירת ידיעה לאויב, סיכון המדינה והציבור בישראל לתקופה של עד חצי שנה אם אפשרות להארכה גם ללא התערבות משפטית, כתב אישום או דיון משפטי.

מסירת ידיעה לאויב - פסיקות רלוונטיות

אחד מהמקרים בהם הורשע אדם בעבירת מסירת ידיעה לאויב הוא המקרה של נחום מנבר, קצין תותחנים לשעבר ואיש עסקים ישראלי, שמסר מידע לאיראן ונידון על כך לשש עשרה שנות מאסר. במשפטו נטען כי מנבר עבר עבירות ביטחוניות שיש בהן לפגוע במדינה ובביטחונה תמורת בצע כסף.

לחצו כאן לעידכוני פלילים מהארץ והעולם


מקרהו של מנבר היה אחד המקרים החמורים ביותר של עבירות ביטחוניות שבוצעו על ידי אזרח ישראלי כנגד ביטחון המדינה ושנדונו אי-פעם בבית-משפט בישראל.

גם עזמי בשארה יושב ראש מפלגת בל"ד בכנסת לשעבר נחשד כי לפני בריחתו מהארץ קיים מגע עם סוכן חיזבאללה בעת מלחמת לבנון השנייה ומסר לו מידע אודות מקומות אסטרטגיים שלארגון כדאי לשגר לעברם קטיושות, מידע שסיכן את מדינת ישראל.

לפניה וקבלת יעוץ משפטי מיידי בענייני פלילים ליחצו כאן!


תאריך: 01/02/2015 14:18



TEST