שחרור ממעצר 24 שעות ביממה - עורך דין מעצרים לשירותך!

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

שחרור ממעצר - כמה דברים שחשוב לדעת!


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מעצר ולא מאסר מהווה שלילת חופש התנועה לתקופה מוגבלת ייתכן אף על ידי השמת הפרט במקום המיועד לכך על ידי הרשויות בעלות הסמכות לפי הדין לעשות זאת, וברוב המקרים המדובר על משטרת ישראל.

מעצר לעומת מאסר יכול להתבצע טרם הגשת כתב אישום, בעת חקירת המשטרה או לאורך ניהול ההליכים המשפטיים כנגד הנאשם והוא אינו מהווה חלק מהענישה. שחרור ממעצר מתבצע אף הוא בהתאם להוראות חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- מעצרים) תשנ"ו-1996.

מעורבותו של עורך דין פלילי בעל ניסיון חשובה ביותר לכל עצור שרוצה להשתחרר מהמעצר, כל אחד וסיבותיו הוא. למעשה, הסטטיסטיקה מלמדת כי ב-99% מהמקרים בהם הוחלט על שחרורו של אדם ממעצר, היה אותו עצור מיוצג על ידי עורך דין פלילי מיומן.

מאסר מנגד הוא אחד העונשים שבית המשפט רשאי להשית על פרט שהורשע בביצוע עבירה פלילית וזאת בהתאם לקבוע באותו חוק והוא מוטל בסיום ההליכים המשפטיים.

באופן זה גם שחרור ממאסר שונה משחרור ממעצר שכן הלה מתבצע עם סיום ריצוי העונש, החלטה של ועדת השחרורים או זיכוי בערכאה הנוספת.

סעיף 6( א) לחוק קובע שמעצר יכול להסתיים בתום התקופה שנקבעה לו, כאשר התקיימו התנאים שהותנו לשחרור הפרט או בהודעה של גורם מוסמך המורה על סיומו. סעיף 6 (ב) קובע שבמקרה והתקבלה החלטה על שחרור העצור יש להודיע לו על כך מיד.

שחרור ממעצר ימים

העדיפות לפי החוק היא שמעצר יעשה בצו שופט, ברם קיימת למשטרה גם כן הסמכות לבצע מעצר אם התקיימו העילות המופיעות בסעיף 23.

במקרים אלו קובע סעיף 31 לחוק שכאשר יסתיימו פעולות החקירה הדחופות או שישוחרר החשוד עם או ללא ערבות ובתנאים שייקבעו או שיובא בפני שופט לצורך הארכת מעצר לפי סעיף 13 לחוק העוסק במעצר לפני הגשת כתב אישום.

>>> פורום בענייני פלילים <<<

במקרה זה תפקידו של עורך הדין לבדוק האם קיימת האפשרות לשחרר את החשוד בתנאים מסוימים מהמעצר, להקפיד שלא מתבצעת הארכה של המעצר שלא בהתאם לנסיבות הקבועות בחוק ולצורכי החקיקה ולדאוג לשחרור מוקדם ככל הניתן.

שחרור ממעצר עד תום ההליכים

שחרור ממעצר עד תום ההליכים שונה במהותו משחרור במעצר ימים. מעצר עד תום ההליכים מתבצע לפי סעיף 21 על ידי בית המשפט במידה והתקיימו אחד מהתנאים המפורטים בחוק ובהם חשד סביר לביצוע העבירה.

שחרור ממעצר זה יתבצע אם לא הוכחו ראיות לאשמה, אם הנאשם מיוצג או ביקש להיות מיוצג ואם ניתן להשיג את המטרות לשמן התבקש בדרך אחרת שהפגיעה באמצעותה פחותה.

לעורך הדין תפקיד חשוב בשחרור ממעצר זה, הוא רשאי בשלב זה לעיין בחומר החקירה בעניינו של החשוד ולבחון האם קיימת עילה למעצר ואם ניתן לבקש להמיר את המעצר בחלופה אחרת שכן המטרה איננה ענישה.

פסק דין לדוגמא - שחרור ממעצר עד תום ההליכים

הבאנו כדוגמא לעניין זה את הליך ב"ש 2323/05 בלטה נ' מדינת ישראל - ערר על ההחלטה לעצור את הנאשם במעצר עד תום ההליכים שמתנהלים נגדו בבית משפט השלום בחדרה באשר לתקיפה של אשתו ואיומים בתקיפת שוטרים.

קיראו בהרחבה על: אלימות במשפחה מהפן הפלילי

לטענת החשוד לא קיימת תשתית ראייתית למעצר ולחילופין יש ליישם את המלצות שירות המבחן באשר לחלופת מעצר בעניינו.

כבוד שופט בית המשפט המחוזי בחיפה רון שפירא קובע שקיימות ראיות לכאורה וקיימת עילה למעצר עד תום ההליכים, אומנם הוא מחליט כי ניתן לשחרר את הנאשם לחלופה של מעצר בית בפיקוח אחותו בפתח תקווה יחד עם התקנה של אזיקים אלקטרוניים.

לקבלת סיוע אישי מעורך דין מיומן ליחצו: יעוץ משפטי אישי בענייני פלילים


תאריך: 28/08/2014 16:39



TEST