החזקת נשק ללא רישיון או היתר חוקי - סעיף 144א לחוק העונשין

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

החזקת נשק ללא רישיון או היתר חוקי


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מטרת החקיקה העוסקת בהסדרת השימוש והחזקת נשק היא לצמצם את הפוטנציאל הגבוה הטמון בסיכון חייהם של חפים מפשע על ידי הגעת אמצעים מסוג זה לגורמים לא רצויים.

באופן זה נקבע בחוק כלי ירייה תש"ט-1949 שלא יחזיק ולא יישא אדם בכלי נשק אלא על פי רישיון נשיאת נשק ורישיון החזקת נשק.

החוק מסדיר במפורש את הפרוצדורה למתן רישיון מסוג זה והתנאים לקבלתו, כמו גם את העונש הצפוי לאדם שיחזיק בכלי נשק ללא היתר וללא רישיון כחוק.

אנו ממליצים לכל אדם שהואשם בעבירה של החזקת נשק שלא כדין להקדים ולפנות אל עורך דין פלילי לצורך ייצוג משפטי, כבר במועד חקירת המשטרה ולפני הגשתו של כתב אישום.

איזה עונש צפוי למחזיק נשק שלא כדין?

חוק העונשין תשל"ז-1977 קובע בסעיף 144(א) עונש מאסר של שבע שנים על רכישה או החזקת נשק שלא לפי חוק כלי ירייה והתקנות מכוחו.

כאשר סעיף 144(ב1) קובע שהמקרים היחידים בהם לא יחול האמור בסעיף 144(א) הם אם העבירות נעשו רק משום שלא שולמה האגרה הנדרשת לחידוש הרישיון או שמסמכי ההרשאה לא חודשו על אף שלא הייתה סיבה לכך לפי חוק כלי ירייה או התקנות הנלוות אליו.

למידע נוסף: עבירות נשק

המחוקק קובע עונשים מחמירים על עבירה של החזקת נשק שלא כדין גם במקרים בהם לא בוצעה בעזרתו עבירה נוספת, למעט עצם החזקתו על ידי אדם שאין בידו היתר לכך, כדי ליצור הרתעה בקרב הציבור לאור הקלות שבאמצעות כלים אלו ניתן לפגוע באחרים עד כדי פגיעות בלתי הפיכות, גם אם הם מפורקים ונמצאים במקום הנסתר מעיני כל.

>>> הפורום לענייני פלילים <<<

בשל מסוכנות זו אף נקבע בסעיף 144(ג1) לחוק העונשין שאין רלבנטיות לעניין החזקת נשק ללא רישיון אם הנשק היה במצב שניתן להשתמש בו או לא.

בדומה נקבע גם בחוק שמי שטוען שיש לו רישיון להחזקת נשק חובת ההוכחה לכך מוטלת עליו ואם הנשק נמצא במקום מסוים רואים בבעל המקום כמחזיק בנשק.

לקריאה נוספת: החזקת סכין שלא כדין

הכללים לביצוע חיפוש נשק על גופו של אדם הם אלו שקבועים בחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- חיפוש בגוף החשוד) תשנ"ו-1996.

החוק מתיר לבצע חיפוש גופני כאשר ישנו אצל השוטר יסוד סביר לחשד שעל גוף החשוד נמצאת ראייה המוכיחה ביצוע עבירה או קשר לביצועה של עבירה. החוק קובע כללים נפרדים לחיפוש פנימי וחיפוש חיצוני.

חיפוש חיצוני מהסוגים המפורטים בחוק יכול להיעשות בכוח גם ללא הסכמת החשוד. במקרה שהחיפוש הנדרש הוא חיפוש פנימי והחשוד אינו מסכים לו נדרש קצין המשטרה לפנות לבית המשפט לצורך קבלת היתר. על החלטת בית המשפט בעניין זה ניתן להגיש ערעור.

דוגמא מתוך פסק דין בו הואשם אדם בהחזקת נשק שלא כחוק

המדובר בהליך מ"ת 16701-10-11 מדינת ישראל נ' שחר - נגד המשיבים הוגש כתב אישום המייחס להם בין היתר עבירה של החזקת נשק.

המאשימה טוענת שהמשיבים נסעו בלילה שבין ה-15 ל-16 לספטמבר 2011 מהרצליה לכיוון תל אביב בעודם נושאים מטען לחומר נפץ, משתיק קול ועוד ולכן דורשת לעצור אותם עד תום ההליכים.

המשיבים טענו שאין עילה למעצרם ואין ראיות נגדם בגין החזקת נשק. כבוד שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב מאיר יפרח מקבל את בקשת המעצר בטענה שעבירת החזקת הנשק מצביעה על מסוכנות לשלום הציבור.

קיראו בהרחבה בנושא: תנאי החזקתו של אדם במעצר

כבוד השופט קבע כי לכן קיימת עילת מעצר עד לתום ההליכים ומשהוסכם שהיה משתיק קול בדירה שבה החזיקו באותה העת, אזי שמוטל על המשיבים הנטל להסביר את הימצאותו של כלי הנשק ברשותם ובשל העובדה שלא מצאו צידוק מספק, קיימת גם תשתית ראייתית לכאורה להרשעתם בין היתר לפי לפי סעיף 14א לחוק העונשין.

לקבלת יעוץ משפטי אישי ומיידי ליחצו כאן!


תאריך: 25/12/2014 12:08



TEST