החזקת סכין שלא כדין - עבירה על סעיף 186 לחוק העונשין ומשמעותה

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

החזקת סכין שלא כדין - סעיף 186 לחוק העונשין


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

פרק ט' בחוק העונשין שלנו, עוסק בעבירות שכותרתן "בריונות ותקלות לציבור". סעיף 186 לחוק מגדיר את האיסור להחזיק סכין או אגרופן שלו כדין, והעונש הצפוי לעבריין באם יורשה לפי סעיף זה.

מה דינו של אדם שעבר על האיסור שבסעיף 186 לחוק העונשין? אילו הגנות עומדות לאדם החשוד בהחזקת סכין ללא היתר?

סכין במהותו ובייעודו המקורי הוא כלי עבודה מרכזי המשמש לחיתוך במסגרת מלאכות שונות. רוב הסכינים המודרניים בנויים מלהב שאורכו עד 30 סנטימטר המשמש לחיתוך עצמו וידית לאחיזה. יחד עם זאת, הסכין יכול לשמש גם ככלי נשק קר מסוכן לצורך ביצוע עבירות מאד שפגיעה ממנו יכולה להיות קטלנית עד כדי מוות.

הואשמת בהחזקת סכין? לחץ כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי אישי!

לאור מסוכנתו נקבעו בחוק העונשין תשל"ז-1977 כללים מדויקים למכירה, ייבוא,ייצור סחר והחזקת סכין. סכין לצורך החוק מוגדר בסעיף 184 ככלי שיש לו להב או כל כלי אחר בעל יכולת לחתוך או לדקור.

במידה ונעצרת על ידי המשטרה ו/או הואשמת בעבירה של החזקת סכין לפי חוק העונשין, מומלץ להקדים ולפנות אל עורך דין פלילי, שיוכל לייצג אותך ולדאוג לאינטרסים שלך.

מהם יסודות העבירה לפי סעיף  186 לחוק העונשין?

עבירת החזקת סכין שלא כדין מוגדרת בסעיף 186 והיא מורכבת בדומה לכל עבירה אחרת מיסוד עובדתי המגדיר את ההתנהגות, הנסיבות והתוצאה שצריכים להתקיים אצל הפרט לצורך ביצוע העבירה ויסוד נפשי שהנו סוג המחשבה הפלילית הדרוש.

לקריאה נוספת: החזקת נשק ללא רישיון

סעיף 186 (א) קובע שמי שמחזיק סכין מחוץ לחצרים שלו או מעונו ולא הוכיח שעשה זאת למטרה כשרה העונש המקסימאלי שניתן להשית עליו הוא מאסר של חמש שנים.

כך, היסוד העובדתי ממנו מורכבת העבירה הוא החזקת סכין מחוץ לבית או שטח החצר של הפרט וגם היסוד הנפשי הנדרש הוא החזקה.

החזקה לעניין זה משמעותה שהאדם שולט באותו סכין שנמצא בידו, בידיים של מישהו אחר או במקום כלשהו.

מלבד זאת, חובה לדעת שהפסיקה קבעה שגם אם אדם שאינו חלק מבני המקום המתגוררים בו ואין זה מקום המגורים שלו נמצא באותו בית עם סכין דינו כדין מבצע עבירה של החזקת סכין.

על הפרט חלה החובה להוכיח שגם אם הייתה החזקת סכין מחוץ לבית או לחצר שלו היא הייתה למטרה כשרה, דהיינו לא לצורך ביצוע מעשה המנוגד לחוק באופן כלשהו, אלא לצורך אחר ספציפי שהיה ידוע לאדם עליו באותו הרגע להבדיל מצורך ערטילאי שלא מהווה החזקה כשרה.

ליחצו כאן והכנסו לפורום הפלילי באתר Felony

הנטל שעל הפרט לעמוד בו לצורך הוכחת ההגנה מפני עבירה זו הוא ברמה של מאזן הסתברויות בלבד דהיינו 51 אחוזים ולא מעבר לספק סביר שזה הנטל שבו על התביעה לעמוד באופן כללי לצורך הרשעה בביצוע עבירה פלילית מכל סוג, כחלק משית המשפט הנהוגה בישראל.

פסק דין שעסק בעבירה של החזקת סכין - דוגמא

מבדיקה שערכנו במאגר המשפטי מצאנו והבאנו כדוגמא את הדיון בהליך ת"פ 3300/06 מדינת ישראל נ' גרנט - הנאשם מואשם שבשלישי לדצמבר 2005 הוא החזיק לדרמן בחגורה וסכין נוסף על כסא הנוסע שלצידו ולא הצליח להוכיח שהוא החזיק בהם למטרה כשרה ולכן הוגש נגדו כתב אישום על החזקת סכין.

הנאשם טוען שהלדרמן שימש אותו לצורך עבודה של תיקוני רכב ברכבו של חבר והסכין האחרת היא חדשה ולא נעשה בה שימוש והוא לקח אותה ברכב לצורך שפצור והוספת ידית.

לקריאה נוספת: הגשת ערעור כנגד החלטת בית המשפט

כבוד שופטת בית משפט השלום בירושלים הגברת אילתה זיסקינד קובעת שהחזקת סכין במכונית במטרה להוסיף לה יום למחרת ידית אינה מהווה החזקה למטרה כשרה לפי הוראות החוק.

אליבא דה השופטת זיסקינד הסכין מוחזקת במכונית לא רק כדי שלא ישכח אותה יום למחרת אלא היא לומדת גם מאופן תפיסת הנאשם בשטח שהיא אמורה גם להישאר ברכב שלו למקרה הצורך.

ליחצו כאן לפניה מיידית אל עורך דין פלילי


תאריך: 04/09/2014 13:31



TEST