עבירת שוחד – סעיף 290 לחוק העונשין

חייגו לייעוץ אישי: 072-336-0520עו"ד לענייני פלילים ותעבורה 24 שעות ביממה
 פלילים ודיני תעבורה - עורך דין לשרותך
חוות דעת מקצועית בענייני פלילים:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה בפלילים >>

לדעת יותר על עבירות שוחד


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

שוחד יכול להיות טובת הנאה, כסף או רכוש כלשהו הניתנים לבעל הסמכות, למי שהדין או הכוח בידו וזאת על מנת להטות את ליבו לטובת נותן השוחד.

עבירות של שוחד נחשבות עבירות פליליות בין אם מדובר במציע השוחד או במקבל. לפי חוק העונשין במדינת ישראל, נותן השוחד והמקבל שניהם אשמים בעבירה פלילית כאשר מה שמבדיל ביניהם הוא חומרת העונש, אדם המציע שוחד יקבל עונש חמור פחות מהעונש שצפוי למקבל השוחד.

ליחצו כאן לפניה מיידית אל עורך דין פלילי

מהי עבירת שוחד?

לפי חוק העונשין בישראל, סעיפים 290-297 - מתן שוחד, קבלת שוחד או תיווך לקבלת שוחד הם פשעים חמורים.

עובד ציבור אשר לוקח שוחד שעבורו אמור לבצע פעולה כלשהי, אם יצא אשם יכול לקבל מאסר של עד עשר שנים בפועל ו/או קנס כספי, אם העבירה שבוצעה הייתה קשורה לתאגיד כלשהו, העונש יהיה חמור אף יותר.

לקריאה נוספת: המדריך להתמודדות מול כתב אישום

אדם המנסה להעניק שוחד לעובד ציבור על מנת שיטה את הכף לטובתו, יכול לקבל בעונש מאסר של שבע שנים או קנס כספי. אדם המשמש כמתווך או שליח בעת קבלת או העברת שוחד גם הוא יואשם בעבירה וייאלץ לשאת בעונש.

>>> הפורום לענייני פלילים <<<

שוחד הפך בשנים האחרונות למכת מדינה ומדי פעם מתגלה פרשיית שוחד כזו או אחרת. בגלל שכיחותה של עבירה פלילית של נתינה או לקיחת שוחד בקרב אנשי ציבור ישנה תחושה שערכי המדינה והשלטון מתמוטטים וכי נאמנותו של כל אדם עומד למכירה ואין איש בוחל באמצעים על מנת להשיג את מטרתו גם אם זו עבירה פלילית.

מהו שוחד ומתי נעשית עבירת שוחד?

שוחד הוא כסף, רכוש, שירות או טובת הנאה כמו שוחד מיני ועוד שניתן או מתקבל ותמורתו נעשית פעולה או החלטה כלשהי שעומדת לטובתו של נותן השוחד.

השוחד יכול להינתן במטרה ליצור העדפה של מישהו או לחילופין הפליה לרעה, ביצוע פעולה מסוימת על מנת שאותו אדם יפעיל את השפעתו על פעולת אדם אחר, לגרום לאדם מסוים לסטות ממילוי תפקידו למטרה כזו או אחרת ועוד.

קיראו גם בנושא: קבלת דבר במרמה

אדם המבקש או מתנה עשייה מצדו בקבלת שוחד, גם אם הוא לא נענה, הוא נחשב כמי שלוקח שוחד. כך גם למי שמציע או מבטיח שוחד, גם אם הוא נדחה, הוא נחשב כנותן שוחד.

אישי ציבור שלקחו או נאשמים בלקיחה או מתן שוחד

במדינת ישראל נשפטו אנשים רמי מעלה כמו שר הפנים לשעבר אריה דרעי ושר העבודה והרווחה לשעבר שלמה בניזרי והורשעו בקבלת שוחד.

חבר הכנסת סאלח טריף גם הוא הורשע במתן שוחד וראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט נחשד כי לכאורה לקח שוחד בפרשת הולילנד אך נמצא זכאי.

ישנם גם מקרה של שופט כדורגל אשר הואשם בקבלת שוחד על מנת שיטה את תוצאות המשחק וכמו כן מקרה של קצין משטרה שנמצא אשם בקבלת שוחד וזאת על מנת שיטה תוצאות של תיק תחבורה לטובת הנאשמים ועל כך קיבל עונש מאסר בפועל.

לפניה וקבלת יעוץ משפטי מיידי בענייני פלילים ליחצו כאן!
 


תאריך: 04/01/2015 14:36



TEST