התמודדות עם אישום בעבירות זיוף
חוק העונשין תשל"ז-1977 מהווה את מרכז המשפט הפלילי בישראל ולמעשה את קודקס המעשים העלולים להיחשב בנסיבות מסוימות לעבירה פלילית.
סעיפי החוק המגדירים זיוף: סעיף 414 לחוק מגדיר זאת באופן כללי וקובע שזיוף הוא מסמך שנראה כמו משהו שאיננו ולכן יכול ליצור הטעיה, חתימה על מסמך בשם בדיוני או בשמו של אחר שלא כדין באופן שיכול לעשות רושם שהאחר חתם על המסמך.
סעיף 418 לחוק מתייחס לעבירת זיוף מסמך, סעיף 462 זיוף שטר, סעיף 471 זיוף מטבע וסעיף 421 מתייחס לזיוף מסמך בידי עובד ציבור.
הענישה בעבירות הזיוף משתנה לפי חומרת העבירה כאשר העונשים הם בין שנה במקרה של זיוף מסמך לשבע שנים מאסר בגין זיוף שטר או מטבע.
בכל מקרה שבו הוגש כתב אישום בנוגע לעבירות זיוף מומלץ להתייעץ עם עורך דין פלילי ולבדוק אפשרויות של ייצוג בבית משפט.
סוגי עבירות זיוף וענישה
לעניין הענישה והאחריות קובע סעיף 420 שדינו של מי שמנפיק, מגיש או משתמש בזיוף בדרך כלשהי כדין המזייף עצמו ולכן העונשים יהיו בהתאם לעבירת הזיוף הרלבנטית ולא יהיה הבדל בין המעורבים.
לחץ לקבלת סיוע מיידי מעורך דין פלילי!
יחד עם זאת חשוב לזכור כי ההרשעה בעבירת זיוף תלויה ביצירת האחריות הפלילית המסתמכת על קיומם של הוכחות לביצוע העבירות האמורות, ללא שעומדות לפרט ההגנות הקבועות בחוק. הוכחה זו נעשית על ידי הצגת הראיות על ידי המאשימה שצריכה להראות שהעבירה המיוחסת בוצעה מעל לכל ספק סביר.
כנס להמשך קריאה נוספת בנושא חקירות במשטרה.
עובדים ציבוריים המואשמים בעבירות זיוף
כאשר במידה וזיוף המסמך נעשה על ידי עובד ציבור העונש הוא שלוש שנות מאסר.
בדומה בנסיבות מסוימות על כל אחת מהעבירות העונש יכול להיות חמור אף יותר, בין השאר כאשר מוסר הזיוף עשה זאת כדי לקבל בתמורה דבר מסוים.
זיוף מסמך על ידי עובד ציבור הנה עבירה חמורה שכן עובד זה הנו נאמן ושליח הציבור שאמור לפעול על מנת לקדם את מטרות החברה.
התנהגותו יכולה להשפיע על אמון האזרחים בפעולתם של עובדי השירות הציבורי ולכן יש לדרוש ממנו לעמוד ברף פלילי גבוה שמטרתו לבטא את אותם מאפיינים של עבודתו. מסיבות אלו הענישה על עבירת זיוף בידי עובד ציבור חמורה יותר.
קיראו בנושא: עבירת זיוף שטר כסף
פסיקה בנושא
ע"פ 72204/06 עציון נ' מדינת ישראל- ערעור על פסק הדין של בית משפט השלום בתל אביב שמזכה את המערער מזיוף מסמך בכוונה, אך הורשע בשימוש במסמך מזויף ובעבירות נוספות ולכן הוטלו עליו 4 חודשי מאסר בעבודות שירות, קנס כספי ומאסר על תנאי.
המערער הנו בעל שליטה בחברה למוצרי קרמיקה שלה גם מפעל שהושכר לחברה אחרת בין השתיים נוצר סכסוך והחברה השנייה הוציאה עיקולים על הציוד במפעל.
לקריאה נוספת: עבירת גניבה לפי סעיף 383 לחוק העונשין
בטענת שהוצגה בכתב האישום הנתבע ניסה לזייף מכתב שנכתב לכאורה על ידי חברה שלישית כהצעת רכש לכאורה לרכוש את ציוד המפעל בכוונה לטעון שבשל העיקול נגרם לו הפסד בשווי כספי גבוה ושהמכתב צורף גם לבורר שמונה לטפל בסכסוך.
המערער טוען כי הזיכוי מעבירת זיוף היה צריך להוביל גם לזיכוי מעבירת השימוש. בית המשפט המחוזי בתל אביב בראשות כבוד השופטת יהודית שבח דוחה את הערעור משום שקיים די ראיות שהמערער ניסה להשתמש במסמך.
כנס/י לפניה לעורך דין בפורום Felony